Työterveysasiakkaille: Toiminta koronavirusepidemian aikana

Tilanne oli koronaepidemian suhteen kesällä rauhallinen, mutta on mahdollista että syksyn aikana tulee "toinen aalto", josta on jo merkkejä. Lisätietoa: Koronavirus

Jos tilanne muuttuu huonompaan, pyritään antamaan palvelut etänä, lähinnä puhelimella tai videoyhteydellä. Katso: etäyhteys videona. Kaikkiin toimintasuunnitelmiin on lisätty etäyhteysmahdollisuus.

Suosittelemme ohjeistamaan henkilökuntaanne niin, että selkeästi flunssaisena ei tultaisi töihin.
Lyhyet sairaslomat toivotaan työnantajan myöntävän itse epidemiatilanteen vallitessa tai mikäli epäillään muuta tarttuvaa tautia, joka ei vaadi hoitotoimenpiteitä (esim. virusperäinen ripuli). Ohjatkaa kaikki työntekijät joiden oireet voisivat liittyä koronavirukseen julkisen puolen testiin. Yritämme järjestää mahdollisuuden saada testaus myös Klinikka 1 kautta tai alihankintana.
Näillä toimilla yritämme suojella iäkkäitä tai jo valmiiksi sairaita ihmisiä sekä muutenkin ehkäisemään tautien leviämistä.
Yrittäminen ja talous

Pyrin antamaan neuvoja yrittämiseen liittyen työterveyshuoltomme asiakasyrityksille ja taloudesta kiinnostuneille. Aihetta käsitellään tarkemmin omilla sivuillaan: Yrittäminen ja talous

________________________________________________________________________________________________________

Työterveyshuolto Klinikka 1:llä

Moni yritys kokee työterveyshuollon vain pakollisena kulueränä. Me haluamme
sen sijaan olla asiakasyrityksillemme kumppani, joka istuu pöydän samalla puolella työnantajan ja työntekijöiden kanssa. Meillä on pitkä yli 15 vuoden kokemus työterveyshuollosta ja meihin luottavat niin yrittäjät kuin työntekijätkin.

Työhyvinvointi

Hyvinvoivassa työyhteisössä jokaisella on hyvä olla. Haasteita tulee vastaan, mutta ne ratkotaan yhdessä. Autamme asiakasyrityksiä suunnittelemaan parempia sekä joustavampia toimintatapoja. Tavoitteena on, että jokaisella olisi työhyvinvointi ja työturvallisuus taattuna.

Työntekijöiden terveydestä huolehditaan ennaltaehkäisevästi ja kokonaisvaltaisesti.
Tarvittaessa autamme kuntoutuksen järjestämisessä. Pyrimme kokonaisvaltaiseen yritysten, yrittäjien ja työntekijöiden hyvinvointiin, joka näkyy myös yrityksenne menestyksenä.


Tuottavuus

Työhyvinvointi on ihmisten ja työyhteisön jatkuvaa kehittämistä. Tutkimusten mukaan
työhyvinvoinnilla on merkittävä vaikutus ja myönteinen yhteys yritysten tulosmittareihin kuten tuottavuuteen sekä asiakastyytyväisyyteen.


Olemme tehneet erittäin yksinkertaisen sopimusmallin

Sopimus mahtuu yhteen lauseeseen: Asiakasyrityksemme saavat käyttöönsä kaikki
ne palvelut mitä moderni työterveyshuolto voi tarjota ja mitä työterveyshuoltoon voi lain mukaan kuulua.


Laadukas työterveyshuolto ei nyt ole kenellekään rahasta kiinni.

Meillä ei ole perus-, vuosi-, kuukausi- tai henkilömaksuja mahdollisesti ainoana työterveyspalveluja tarjoavana yrityksenä Suomessa. Laskutamme vain tehdyn työn mukaan. Klinikka 1on lain ja hyvän työterveyshuoltokäytännön mukaisesti yhteydessä kaikkiin yrityksiin vuosittain. Pidetään yhdessä toimintasuunnitelmat ajantasaisena. Se maksaa hieman, työterveyshoitajan työmäärän mukaan.

Tyypillinen 20 minuutin käynti lääkärillä maksaa 59 euroa, joista työnantaja voi saada 60 tai 50 % Kela-korvauksen. Työterveyshuollossa emme veloita toimistomaksuja. Laboratoriopalvelut tehdään Myllypuron toimipisteellä Synlabin hinnoin, jotka ovat yleensä merkittävästi alemmat kuin kilpailijoillamme. Esim. kattava työteveyshuollon laboratoriopaketti maksaa vain 80 euroa+ näytteenotto 13.50 euroa.

Kun edulliseen hintatasoon yhdistetään erittäin korkealaatuinen ja yksilöllinen palvelu, ei tarvitse ihmetellä miksi meillä on noin 300 tyytyväistä asiakasyritystä. Yleensä yritykset tulevat meille muiden yritysten antamien suositusten perusteella. Suurin osa asiakasyrityksistämme on Itä-Helsingistä, Vantaalta ja Helsingin keskustasta. Metron valmistuttua olemme saaneet myös useita asiakkaita Espoosta. Kauppakalenterissamme on joitakin yrityksiä, kalenteri on ilmainen lisä omaan markkinointiinne.

Uusille yrityksille sopimuksiin liittyvät työpaikkaselvitykset, toimintasuunnitelmat ja muut asiakirjat sisältäen myös työpaikkakäynnin (alle 10 km säteellä) tarjoushintamme on 290 euroa. Työpaikkaselvityksen ja toimintasuunniteman laadintaan liittyvistä kuluista yritys saa tilikautensa lopussa kela-korvauksena 60 % takaisin (KL1 luokan toimintaa).

Vuonna 2020 Kelan maksamat korvaukset painottuvat ennalta ehkäisevään työterveyshuoltoon. Korvausprosentit (KL1 ja 2) ovat entiset 60 % ja 50 %, mutta maksimimäärät painottuvat ennaltaehkäisyyn. Työntekijää kohden korvattavat KL1 kulut voivat olla 423,60 euroa/vuosi tai alle 10 hengen yrityksissä 4260 euroa. Eli terveystarkastuksia kannattaa tehdä toimintasuunnitelmien ja lain vaatimusten mukaisesti! Sairaanhoidon KL2 korvattavat kulut voivat olla vain 4/10 edellä olevista maksimimääristä.

Katso tarkemmin Kelan sivuilta:


Hoidosta vastaavat erittäin kokeneet lääkärit

Käytettävissänne on kokeneita lääkäreitä ja muita asiantuntijoita. Työterveyshuollosta
vastaa työterveyshuollon ja sisätautien erikoislääkäri LT Pia Tahvanainen yhdessä dos. Esa Tahvanaisen kanssa. Lisäksi lääkärit Esko Harju ja Eero Puntila erikoistuvat työterveyshuoltoon ja ovat käytettävissänne. Lääkäreistä Esko on myös ortopedi ja gastrokirurgi, Pia sisätautilääkäri, Eero radiologi ja Esa molekyyligenetiikan dosentti milloin näiden erikoisalojen osaamista tarvitaan.

Heidän arvionsa mukaan saat tarvittaessa lähetteen erikoislääkärikonsultaatioon tai tutkimuksiin. Teemme yhteistyötä mm. Bulevardin klinikan, Medics24 etälääkäripalvelujen ja Medical lääkäriaseman kanssa (Tampereella). Kaikki työterveyshuolto tehdään yhteistyössä työnantajien kanssa, huolehtien samalla työntekijöiden tietosuojasta. Luottamus on avain onnistuneeseen hoitoon.

Työterveysfysioterapiapalvelut tarjoamme Fysiel Oy:n ja työterveyspsykologipalvelut Clear Mind Oy:n kautta.

Työterveyshoitajat

Pauliina Ollilainen on meillä osa-aikaisena työterveyshoitajana. Syksyllä teitä palvelee terveydenhoitaja Tiina Kuusela, jota koulutamme tehtävään syyskuusta alkaen.

Työterveyshoitajaan kannattaa ottaa yhteyttä, oli sitten kyse uudesta työterveyshuollon sopimuksesta, työpaikkaselvityksestä, terveystarkastuksesta, rokotuksista tai ihan yleisestä neuvonnasta.

Tavoitteemme on että yritykseenne perehtyy syvällisemmin yksi hoitaja, jolloin teillä on aina tuttu ja turvallinen henkilö keneen ottaa yhteyttä.

Ota työterveyteen liittyvissä asioissa ensimmäisenä yhteys työterveyshoitajiin. He konsultoivat tarvittaessa työterveyslääkäreitä ja muuta henkilökuntaa.

Työterveyshoitajien puhelin aseman aukioloaikoina: 040 9325440


Bulevardin klinikka (BK)

Bulevardin klinikka on yhteistyökumppanimme ja täydentää palveluitamme erikoislääkäripalveluiden osalta.

Työterveyshuollon erikoislääkärikonsultaatiot vaativat aina työterveyslääkärin lähetteen ja yleensä myös maksusitoumuksen/suostumuksen laskuttaa työnantajaa tai vakuutusyhtiötä.


Medics24

Tuotamme alihankkijana Medics24:n työterveysasiakkaiden fyysiset vastaanottopalvelut pääkaupunkiseudulla 21.7.2020 alkaen. Medics24 tuottaa terveydenhuollon etäpalveluja sekä etätyöterveyspalveluja koko Suomen alueella. Kuukausimaksullisia työterveyspalveluita on tarjolla kolmella eri palvelutasolla. Kultatasolla Klinikka 1:n palvelut kuuluvat kuukausimaksuun ja hopeatasolla ne laskutetaan erikseen Medics24 sopimuksen pohjalta. Medics24

Etäpalvelut

Yleensä pyrimme antamaan henkilökohtaista palvelua, mutta tarvittaessa hoidamme
asiat myös puhelimella tai sähköisesti.

Katso: etäyhteys videona. Kaikkiin toimintasuunnitelmiin on lisätty etäyhteysmahdollisuus.

E-reseptit ja puhelinneuvonta onnistuu koko Suomen kattavasti, laboratorio- tai rtg-tutkimukset voidaan järjestää 40 eri paikkakunnalla. Kun harkitsette työterveyshuollon sopimusta, kannattaa miettiä kuinka paljon arvostatte yksilöllistä henkilökohtaista ja kokonaisvaltaista palvelua. Etänä on vaikea kuunnella keuhkoja tai sydäntä, antaa rokotteita tai ommella haavoja. Myöskin henkisissä ongelmissa oikean ihmisen tapaaminen on meistä tärkeää.

Laskutus

Lähihoitajamme Johanna Kotilainen on siirtynyt pääosin huolehtimaan taloushallinnostamme ja yrityslaskutuksesta. Laskutukseen liittyvissä kysymyksissä voitte olla suoraan yhteydessä Johannaan:
Puhelin: 0406317577 Sähköposti: laskutus@klinikka1.fi

Klinikka1 on päivittänyt talousjärjestelmänsä 2020 alussa. Pyydämme maksamaan laskut ajoissa, näin saadaan kirjanpidot ja raportit kuntoon sekä meillä että asiakasyrityksissä. Pyrimme eroon paperilaskuista työterveyshuollossa vuonna 2020. Päivitä tarvittaessa verkkolasku- tai sähköpostiosoitteesi. Paperilaskuista ja myöhästymiskehotuksista on 2020 päätetty periä 5 euron maksu. Emme laita laskuja perintään ilman, että olemme asiakkaaseen ensin muuten yhteydessä.

Raportointi ja seuranta

Asiakasyrityksemme saavat tilikautensa lopussa selvityksen kaikista työterveyshuollon kuluistaan. Selvityksen pohjalta ennaltaehkäisevästä työstä on mahdollisuus saada 60 % Kela-korvaus ja sairaudenhoidosta 50 %. Kts. tarkemmin:

https://www.kela.fi/tyonantajat-tyoterveyshuolto-p...