Klinikka 1 Oy on suomalainen Esa ja Pia Tahvanaisen perustama perheyritys, joka
tarjoaa laadukasta työterveyshuoltoa yrityksille ja terveydenhoitoa yksityisasiakkaille.

Klinikka 1 on täyden palvelun lääkäriasema. Pystymme hoitamaan kaikkien erikoisalojen potilaita vähintään yleislääkäritasoisesti. Erityistä osaamista:

-Ultraäänitutkimukset (Eero Puntila)

-Sisätaudit ja työterveyshuolto (Pia Tahvanainen)

-Yleislääkäri, pientoimenpiteet (Esa Tahvanainen)

-Urheilulääketiede ( Harri Hakkarainen)

-Ortopedia, gastrokirurgia, työterveyshuolto (Esko Harju)

-Psykiatria (Leif Apter)


Työterveyshuollon yrityssopimuksemme ovat selkeitä ja helposti ymmärrettäviä. Kaikille sama sopimus samaan hintaan: Työterveyshuoltosopimukseen sisältyy Klinikka1:n yleislääkäritasoinen sairaanhoito (KL2). Ehkä ainoana Suomessa sopimuksemme ovat ilman kiinteitä kuluja, laskutus vain
tehdyn työn mukaan!

Tarjoamme asiakkaillemme todella edulliset laboratorio- ja kuvantamispalvelut.

Myllypuron toimipisteeltä saa mm. laboratorio, ekg, spirometria, kuulo, uniapnea ja ultraäänitutkimuksia. Ultraäänitutkimukset ovat meillä Suomen huipputasoa radiologi Eero Puntilan ja uuden ultraäänilaitteistomme ansiosta (GES8). Rtg-ja magneettikuvaukset ohjaamme ensisijaisesti Synlabin toimisteisiin. Laboratoriossamme teemme itse päivystyksellisiä pikatutkimuksia, kuten crp tai virtsan kemiallinen seula. Laskimoverinäytteet, kuten vaikkapa kilpirauhas- tai kolesterolitutkimukset lähtevät päivittäin Synlabin keskuslaboratorioon. Laboratoriohinnastomme on vain noin 10 % kalliimpi kuin Synlabin toimipisteissä. Laskimoverinäytteistä tulee 13.50 € näytteenottomaksu, sama kuin Synlabin toimipisteissä.

Teemme aina itse lähetteet meillä otettaviin tutkimuksiin ja kerromme itse tulokset potilaalle. Asiakkaamme voivat kuitenkin katsoa omat laboratorio-, rtg- ja magneettitutkimus- tuloksensa suoraan Synlabin nettiportaalista.*

*Synlabin nettiportaalissa on havaittu tekninen ongelma: kaikkien potilaiden meillä otetut laboratoriotutkimukset eivät näy heille itselleen. Asiaa on selvitetty: kun potilas asioi meillä, hän on ensisijaisesti meidän asiakkaamme. Klinikka 1 on Synlabin yritysasiakas. Riippuen millä tavalla ja milloin potilas on aloittanut nettiportaalin käytön, sekä millaiset luvat on valittu tietojen näkymiseen Synlabin tietoturvakaavakkeella, tiedot saattavat jäädä näkymättä. Vastaavasti potilaan asioidessa Synlabin toimipisteellä, tiedot saattavat jäädä näkymättä meille. Haemme tähän ratkaisua yhdessä Synlabin kanssa. Tiettävästi potilaille on tulossa mahdollisuus vaihtaa asetuksia Synlabin nettiportaalissa käyttäen vahvaa tunnistautumista. Ongelmatapauksissa potilasta pyydetään ottamaan ensisijaisesti yhteyttä meihin, jos näytteet on otettu Klinikka 1:llä.

Lääkärit:

Ortopedi Esko Harju erikoistui juuri meillä myös työterveyshuoltoon ja ottaa vastaan myös yleis- ja työterveyslääkärinä. Hän tekee kirurgisia pientoimenpiteitä, kuten pinnallisten suonikohjujen skleroterapiaa ja peräpukamien poistoja Myllypurossa. Tarvittaessa hän on tehnyt myös leikkaussaliolosuhteita vaativia ortopedisia ja gastrokirurgisia leikkauksia, kuten polvi, olka ja tyräleikkauksia Bulevardin klinikalla.

Yleis- ja työterveyslääkäri Esa Tahvanainen hoitaa kaikkien erikoisalojen potilaita yleislääkäritasoisesti. Hänelle voi tulla alkuselvittelyyn kaikissa tilanteissa. Esa tekee myös pientoimenpiteitä kuten luomien ja ihomuutosten poistoja/hoitoja sekä yleislääkäritasoista gynekologiaa ja urologiaa (kierukan poistot, ehkäisykapseleiden asennukset, papa-näytteiden ottaminen ja ultraäänitutkimukset osana kliinistä tutkimusta).

Sisätautilääkäri Pia Tahvanainen on erittäin monipuolinen yleissisätautilääkäri. Häneltä voi kysyä kaikista sisätautiongelmista, vaikkapa kilpirauhasen toiminnasta tai reumataudeista. Erityistä osaamista löytyy diabeteksen hoidosta. Myös kardiologiset alkuselvittelyt onnistuvat. Meiltä saa holter- ja uniapneatutkimukset ja tarvittaessa on tehty myös rasituspolkukokeita asemallamme, tosin yleensä ohjaamme vaativat kardiologiset selvittelyt (varjoainekuvaukset, pallolaajennukset jne.) julkiselle puolen. Pia on myös työterveyslääkäri ja aseman vastaava lääkäri. Työterveyshuollossa Pia hoitaa vaikeimmatkin työkykyongelmat ja suunnittelee ammatillisen kuntoutuksen yhdessä Kelan ja työeläkevakuutusyhtiöiden kanssa. Merimieslääkäritodistusten osalta todistuksien uudistaminen ja kotimaanliikenteeseen myös alkutarkastukset.

Urheilulääkäri Harri Hakkarainen hoitaa meillä lähinnä kilpaurheilijoita. Vastaanottoaika on tyypillisesti tunnin mittainen yhdessä urheilijan oman valmentajan kanssa. Tarvittaessa hän tutkii mm. urheilijan biodynamiikkaa viereisessä liikuntamyllyssä. Harri ottaa vastaan myös yleis- ja työterveysasiakkaita sikäli kuin urheilijoilta aikoja jää.

Psykiatri Leif Apter on erityistason psykoterapeutti. Hän antaa mm. psykodynaamista psykoterapiaa. Ajat eivät ole netissä vaan annetaan nimenomaan tämäntyyppistä hoitoa tarvitseville.

Radiologi Eero Puntila on yksi Suomen parhaita ja monipuolisimpia ultraääniasiantuntijoita. Hän pystyy tutkimaan niin vatsan alueen ongelmat kuin verenkierronkin, arvioi urheilijoiden lihas- ja jännevammat ja tekee erilaisia injektiohoitoja ja skleroterapiaa. Radiologina Eero on siitä erikoinen, että hän myös hoitaa potilaita eikä pelkästään tee kuvantamista. Eero hoitaa myös yleis- ja työterveysasiakkaita.

Mietimme yhdessä parhaat vaihtoehdot.

Tarvittaessa etsimme asiakkaillemme parhaat hoitovaihtoehdot muilta yksityisiltä tai julkisilta terveyspalvelujen tuottajilta.


Yhteistyössä Bulevardin klinikan kanssa

Bulevardin klinikalla on töissä erityisesti ortopedian, gynekologian ja ihotautien erikoislääkäreitä. BK:lla onnistuvat niin magneetti-, ultraääni- ja röntgentutkimukset kuin laboratoriotutkimuksetkin. BK: kautta saamme leikkaushoitoja ja leikkauskuntoutuksen potilaillemme sekä työterveyshuollon erikoislääkärikonsultaatioita.
Työterveydenhuoltoon kuuluvat konsultaatiot ja tutkimukset vaativat aina työterveyslääkärin lähetteen ja yleensä asia vaatii myös maksusitoumuksen/suostumuksen laskuttaa työnantajaa tai vakuutusyhtiötä.

Yhteistyössä INTO Terveyden kanssa

INTO Terveydessä Helsingin Kalasatamassa työskentelee fysiatrian erikoislääkäreitä, OMT fysioterapeutteja sekä kipupsykologeja, jotka erikseen tai yhdessä huolehtivat siitä, että asiakas saa oikeanlaista apua oikeaan aikaan. Vaativat päänsärky ja migreeni ongelmat, niska-hartiavaivat, selkäkipu, polviongelmat ja rasitusvammat. Käsien puutumiset, olkapääongelmat ja pitkittyneet kiputilat. Lymfaterapiaa turvotusten ja kivun hoitoon, äitiysfysioterapiaa sekä yksilöllisiä tukipohjallisia.

Teemme läheistä yhteistyötä myös työterveyshuollon kanssa. Yhteistyön avulla kuntoutus saadaan nopeasti ja kustannustehokkaasti toteutettua ja ihmiset mahdollisimman nopeasti takaisin työhön. Tavoitteenamme on työ- ja toimintakyvyn parantaminen, sairaslomien lyhentäminen ja kipujen kroonistumisen ehkäisy riittävän aikaisella ja oikein kohdistetulla kuntoutuksella.

Yhteistyössä kumppanimme Synlab suomi Oy:n kanssa

Laboratorio-, magneetti-, ultraääni- ja röntgentutkimukset voidaan tehdä myös kaikissa Synlabin 39
toimipisteissä koko Suomen kattavasti. Käytämme samaa laboratorio ja rtg tutkimusten tietokantaa, jolloin tutkimukset ovat heti hoitavan lääkärin ja potilaan tiedossa. Voit hankkia Synlabin tunnukset ja seurata omia tietojasi.

Yhteistyössä kumppanimme Clear mind Oy:n kanssa

Psykologien ja työterveyspsykologien palvelut, tavoitteena kokonaisvaltainen hyvinvointi ja jaksaminen niin työn arjessa kuin vapaa-aikana. Tarvittaessa mukana kehittämässä työpaikkojen kykyä vastata nykyajan haasteisiin. Tavoitteena voi yhtä hyvin olla henkilön tai yrityksen menestyminen; ei pelkästään ongelmista selviäminen.

Yhteistyössä kumppanimme Specsaversin kanssa

Kokonaisvaltaiset näöntarkastukset työterveysasiakkaillemme ilmaiseksi Klinikka 1:n lähetteellä Itäkeskuksen Specsaversilla työlaseista tai suojalaseista 10% alennus Klinikka 1 työterveysasiakkaille Voit tietenkin hyödyntää myös Specsaversin normaalit tarjoukset

Työfysioterapia, Erja Holgeri, Fysiel Oy

Klinikka1 on tehnyt sopimuksen työfysioterapeuttipalveluista Erja Holgerin Fysiel Oy:n kanssa. Yksittäisen työntekijän arviointi, ohjeet sekä raportti on tyypillisesti 90 euroa (1 tunti) . Yrityskäynnit, joissa voidaan katsoa useamman henkilön ergonomiaa ja antaa ohjeita yms. alkaen 135 euroa (1,5 tuntia). Yrityksille työfysioterapia on normaalisti 60% korvattavaa Kela 1 työtä.

Fysiel Oy

Köydenpunojankatu 8 D, 00180 Helsinki

Puh (09) 694 6943

Sähköposti: erja.holgeri(at)fysiel.fi

Myös yksityiset asiakkaat tervetulleita ohjaukseen Erjalle, mutta hierontaa tai muita hoitoja ei korvata työterveyshuoltona. Näiden osalta meillä on myös Myllypurossa paljon vaihtoehtoja. Ihan samasta kerroksesta kanssamme löytyy niin perinteistä hierontaa, Itämaisia hoitoja kuin
parturi-kampaajakin!

Yhteistyössä fysioterapiaa, hierontaa ja ohjausta: Forever Fysio (Myllypuro), SportSari, Fysiomylly, Itäkeskuksen Fysikaalinen Hoitolaitos, Fysiokontu ja Karen Hellgren

Forever Fysio Oy on tuki- ja liikuntaelinten ongelmien diagnosointiin ja kuntoutukseen erikoistunut fysioterapia-alan yritys. http://www.foreverfysio.fi/ SportSari Oy tarjoaa fysioterapian lisäksi LPG-hoitoja, jotka painevaihteluiden avulla elvyttävät kohdealueen verenkiertoa. http://www.sportsari.fi/ Fysiomyllyn fysioterapeutit palvelevat Klinikka 1:tä vastapäätä Liikuntamyllyssä Karen Hellgren tekee perinteistä hierontaa meidän naapurinamme, samassa kerroksessa. Itäkeskuksen Fysikaalinen Hoitolaitos, Hannu Nurminen, erityisesti veteraanien ja seniorien kokonaisvaltainen kuntoutus. Fysiokontu on myös erittäin monipuolinen "täyden palvelun" fysioterapia yhden metropysäkin päässä. Fysiokontu.fi
Asiakkaan toiveiden mukaisesti konsultaatiot vastavuoroisesti kaikkien fysioterapeuttien kanssa


KORONATESTAUS

Jos epäilet sairastuneesi koronavirukseen, suosittelemme sekä yksityis- että työterveysasiakkaita välittömästi hakeutumaan maksuttomaan julkiseen PCR-pohjaiseen koronavirustestiin.

Koronaneuvonta helsinkiläisille 09-31010024. Oma-olon kautta saattaa onnistua nopeammin ja helpommin: omaolo.fi

Klinikka 1 on sopinut mahdollisuudesta järjestää koronavirustestit omille työterveysasiakkailleen yhteistyössä lääkäriasema Aavan ja Mehiläisen kanssa.

Jos julkinen testaus on ruuhkautunut, työterveysasiakkaamme voi olla meihin yhteydessä puhelimitse ja lääkäri arvioi koronavirustestin tarpeen puhelimitse tai etävastaanotolla. Työnantajan
luvalla työterveyslääkäri voi tehdä lähetteen ja maksusitoumuksen koronavirustestiin Aavaan tai Mehiläiseen

Koronatestaus AAVA

Näytteenotto voidaan toteuttaa Aavan yksiköistä Kampissa, Aviapoliksessa tai Järvenpäässä. Testiin pääsee alle 48 tunnissa.

Koronatestaus Mehiläinen

Seuraavilla Mehiläisen Express-asemilla PCR-testin saa keskimäärin 6 tunnissa: Helsinki Hernesaari Express ja Helsinki Messukeskus Express. Testituloksesi ovat nähtävissä OmaMehiläisessä heti, kun ne valmistuvat. Yleensä PCR testitulos on valmis 1–3 vuorokauden kuluttua testin ottamisesta, myös viikonloppuisin.

Laskutamme testin normaalin työterveyslaskun yhteydessä työnantajilta. Hinnaksi tulee Aavan testin hinta 199 € tai Mehiläisen 249 € ja lisäksi meidän normaalit vastaanottokulumme, joiden yhteydessä selvitetään oireet, testauksen tarve, sairauslomat ja tarvittava hoito. Hoitovastuu on Klinikka1:llä ja kaikissa koronatestaukseen ja hoitoon liittyvissä kysymyksissä tulee olla yhteyksissä Klinikka1:n vastaanottoon.

Jos koronatesti on positiivinen olemme yhteydessä potilaaseen ja Aavan tai Mehiläisen epidemiahoitaja haastattelee sairastuneen ja kartoittaa tarkemmin muut altistuneet sekä antaa ohjeita kuinka tulee toimia. Positiivinen tulos ilmoitetaan THL:lle sairaanhoitopiiriin ja kunnan tartuntatautilääkärille jatkotoimia kuten tartuntatautipäivärahaa varten. Nämä toimet ovat maksuttomia Aavassa, Mehiläinen laskuttaa 38 € lisää.

Viimeisimmät ohjeet päivittyvät THL:n sivuille,

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset

Koronaviruksen vasta-ainetesti Klinikka1:ltä.
Klinikka1:ltä saa koronavirusvasta-aine testin tilanteessa, jossa tautiin sairastumisesta on yli kolme viikkoa ja olet jo oireeton. Kyseessä on Synlabin toimittama IgG vasta-ainetesti. Testin hinta on 48,80
euroa, josta saa 5 euroa Kela-korvausta. Tähän lisätään vastaanoton tai etävastaanoton hinta ja näytteenottomaksu 13,50 €. Testaus vaatii Klinikka 1:n lääkärin lähetteen, jonka voi saada joko
vastaanottokäynnillä tai etävastaanottona. Emme vastuullisina toimijoina ota mitään kokeita ilman omaa arviotamme kokeiden tarpeellisuudesta ja tuloksista.
Katso lisätietoa koronaviruksesta ja testaamisesta: Koronavirus ja

https://www.synlab.fi/palvelut/koronaviruksen-vast...

Klinikka 1 on tehnyt sopimuksen Medics24 yhtiön kanssa.

Tuotamme alihankkijana Medics24:n työterveysasiakkaiden fyysiset vastaanottopalvelut pääkaupunkiseudulla 21.7.2020 alkaen. Myös Medics24:n yksityisasiakkaat ovat meille tervetulleita!

Medics24 tuottaa terveydenhuollon etäpalveluja sekä etätyöterveyspalveluja koko Suomen alueella. Kuukausimaksullisia työterveyspalveluita on heillä tarjolla kolmella eri palvelutasolla.
Kultatasolla Klinikka 1 Oy:n palvelut kuuluvat kuukausimaksuun.

Katso tarkemmin: Medics24

Klinikka 1 on sopinut yhteistyöstä P2U valmennusyrityksen kanssa

Klinikka 1 ei terveysalan yrityksenä anna urheiluvalmennusta, mutta olemme valmiita yhteistyöhön kaikkien seurojen, valmentajien, yritysten ja yhdistysten kanssa. Katso tarkemmin: Urheilijat

Sähköiset ajokorttitodistukset

Klinikka 1 on eräs harvoja lääkäriasemia Suomessa, jolta voit saada sähköisen ajokorttitarkastuksen. Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Lausuntomme menee suoraan Kantapalveluun viranomaisia varten ja
esimerkiksi iäkkään kuljettajan ei tarvitse mennä henkilökohtaisesti Ajovarmaan. Asian hoitaminen netissä vaatii voimassa olevan passin tai kuvallisen henkilötodistuksen, josta viranomainen saa kuvan ajokorttiin. Laajennettu ajoterveystarkastus alkaen 89 €, muut 72 €.

Turvallisuudesta emme tingi, vaan arvioimme asiallisesti onko tutkittu terveydentilaltaan sopiva liikenteeseen.

Päivystävä puhelin

Yksityispotilaille annetaan ohjeita ja hoidetaan etänä puhelimessa 0600-01010

Työterveysasiakkaat voivat ottaa yhteyttä tai laittaa yhteydenottopyyntöjä vastaanoton numeroon ja sähköpostiin, laskutus palvelusta menee työterveyshuollon laskulle.

Helposti, vain linkkiä klikkaamalla, saadaan myös videoyhteys. Mikäli asiaa ei saada hoidettua pelkästään puhelimessa, järjestetään vastaanottoaika, tutkimuksia tai lähete jatkohoitoon.

Katso tarkemmin linkit: Päivystävä puhelin ja Etäyhteys videona

Rokotteista

Klinikka 1 on hyvä paikka kaikille rokotuksille, meiltä saa edullisesti yleisimmät rokotteet suoraan hyllystä. Esimerkiksi punkkirokotus Klinikka 1:llä 45€ (kokonaishinta).

Katso: Matkailu ja rokotukset

Uniapnean seulontatutkimus

Uniapnean seulontaa varten olemme hankkineet laitteen, josta saadaan nenäanturin ilmavirtauskäyrä, happisaturaatio, pulssi ja pulssikäyrä. Katso: Uniapnea.
Uniapnea seulontatutkimuksen hinta on meillä 150 euroa. Tarjoushinta muun terveystarkastuksen yhteydessä 100 euroa.

Happirikastin

Klinikka 1 on hankkinut oman happirikastimen. Alunperin tarkoitus oli varautua Italian tai New Yorkin kaltaiseen tilanteeseen, jossa julkisen puolen tehohoitokapasiteetti loppuisi ja joutuisimme osallistumaan "talkoisiin". Happirikastin ei korvaa hengityskonetta, mutta voi antaa apua henkilölle, jolla on hengitysvaikeuksia ja todettu happisaturaation lasku tukemaan selviytymistä kotihoidossa. Voimme lainata konetta pienellä korvauksella asiakkaillemme tilapäiseen käyttöön, jos tarve on
pitkäaikainen, potilas saa todennäköisesti laitteen ilmaiseksi kotiinsa julkisesta terveydenhoidosta.

Merimieslääkäritodistukset

Pia tekee merimieslääkäritodistuksia: todistuksen uudistaminen ja kotimaan liikenteeseen myös alkutarkastukset.


Ensiapukursseista

Klinikka 1 järjestää ensiapukursseja kysynnän mukaan. Hätäensiapakurssin hinta on alkaen 79 euroa/osallistuja, jos saamme vähintään 10 osallistujaa. Kouluttaja ja kurssin sisältö ovat SPR:n hyväksymiä ja täyttävät myös Kelan vaatimukset työnantajille.
Alle 10 hengelle suosittelemme valmiita yleisiä kursseja, joita järjestävät esimerkiksi SPR ja Suomen ensiapukoulutus Oy.

Voimme järjestää myös räätälöityjä kursseja yrityksille yritysten omiin tiloihin. Myös laajempia sekä ammattipätevyyskursseja.

Työterveyshuollossa olevien yritysten, joiden toimintasuunnitelmissa mainitaan tarve EA-koulutukseen on mahdollista saada Kelakorvausta 60% kurssin hinnasta. (Kustannukset laitetaan vuosittaisen korvaushakemuksen kohtaan muu KL1 toiminta).
Kiinnostuneet voivat laittaa viestin sähköpostiimme vastaanotto@klinikka1.fi

www.punainenristi.fi

https://www.suomenensiapukoulutus.fi/

Yhteistyö Medicalin kanssa Tampereella

Yritykset, jotka sijaitsevat Tampereella ja joilla on työntekijöitä Helsingissä, tai toisinpäin, voivat erikseen sovittaessa käyttää lääkärikeskus Medicalin palveluita Tampereella ja Klinikka 1
palveluita Helsingissä. Lisätietoja meiltä tai Medicalin työterveyshoitaja Riitta Kuuselalta p.050 5448144 Pyrimme saamaan vastaavaa yhteistyötä muihin kaupunkeihin. Synlab yhteistyö kattaa jo 40 paikkakuntaa Suomessa.

Potilastietojärjestelmämme

Potilaiden käyntitiedot siirtyvät meiltä automaattisesti Kanta-palveluun. Potilaat voivat omilla pankkitunnuksillaan tarkastella ja hallinnoida omia tietojaan ja ne ovat tarvittaessa myös muun terveydenhuollon käytettävissä, silloin kun niitä tarvitaan. Laboratoriotulokset, sekä rtg ja magneettikuvat löytyvät puolestaan Synlabin verkkosivujen kautta. Niitä varten tarvitset omat tunnukset, jotka saat halutessasi Synlabin toimipisteestä.


Olemme suomalaisen ohjelmistoyritys Pro Media Datan ja Atostekin kumppani ja pyrimme yhdessä kehittämään pienille yksityisille lääkäriasemille sopivia ohjelmistoja.

Meillä on erittäin kielteinen kanta rauhoittavien, uni ja vahvojen kipulääkkeiden käyttöä kohtaan vaan pyrimme aina löytämään ensisijaisesti sen lääkkeettömän hoitomuodon.