Matkailijat:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TIEDOTE:

Koronaviruksen saamisen riski on ulkoministeriön mukaan kohonnut koko maailmassa.

Ulkoministeriö ilmoittaa nettisivuillaan, että nyt ei ole syytä matkustaa ulkomaille.
Koska koronavirus on levinnyt maailmanlaajuiseksi pandemiaksi, koronaviruksen saamisen riski on kohonnut ministeriön mukaan koko maailmassa.

Moniin maihin on voimassa maahantulokieltoja. Eräät aiemmin viisumivapaat maat ovat myös asettaneet Suomen kansalaisille viisumipakon. Matkailijoiden tulee ministeriön mukaan seurata kohdemaan viranomaisten ohjeistuksia.

Koska pandemia vaikuttaa matkustusturvallisuuteen kaikkialla maailmassa, ulkoministeriö ei enää muuta yksittäisiä matkustustiedotteita koronaviruksen vuoksi.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ALLA SIVUSTOMME "NORMAALEJA MATKAILUTILANTEITA KOSKIEN:

-Koska jokainen matka ja matkustaja on tärkeä, on usein varsin hyödyllistä tehdä ennakkosuunnittelua matkailulääkärin kanssa.
Esalla on yli 15 vuoden kokemus matkailulääkärinä. Vaikka emme ole itse päässeet käymään kaikkialla, ei heti tule mieleen yhtään kolkkaa maailmassa, missä asiakkaamme eivät olisi käyneet.

-Voit myös itse omatoimisesti suunnitella ja perehtyä asioihin.
THL:n sivuilta löydät myös Matkailijan terveysoppaan. Voit katsoa alustavasti sieltä mitä rokotuksia tai muuta suojautumista tarvitset: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl....

Lisäksi kannattaa tutustua ulkoministeriön matkustusohjeisiin: https://um.fi/etusivu

Matkailijan yleistietoa, hieman vinkkejäkin: https://wikitravel.org/fi/Etusivu

Luotettava ulkomainen sivusto: https://wwwnc.cdc.gov/travel

Maiden taloudesta ja elinoloista: https://www.cia.gov/library/publications/resources...

-Varmista ajantasaiset maahantulosäädökset kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Esimerkiksi:
Etelä-Afrikan viranomaiset vaativat maahan tultaessa esittämään
virallisen laillistetun asiakirjan perhesuhteista alaikäisten lasten
osalta.

Etelä-Afrikan Helsingin suurlähetystö http://www.dirco.gov.za/helsinki/contacts.html

Thaimaan osalta passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan
keston lisäksi. Näitä määräyksiä on paljon, varsinkin
omatoimimatkailijan kannattaa olla todella tarkkana!

Suomen suurlähetystö Bangkok: http://www.finland.or.th/Public/default.aspx?conte...

-Muista riittävä vakuutusturva.

-Riskialttiisiin maihin matkustettaessa tee myös matkustusilmoitus:

http://www.finland.or.th/Public/default.aspx?conte...

Rokotteet

Rokotamme asiakkaamme tarpeen mukaan kaikilla Suomesta saatavilla olevilla rokotteilla yhdessä tekemämme rokotussuunnitelman mukaisesti. Saat tarvittaessa kansainvälisen rokotustodistuksen.

Joitakin rokotteita, kuten influenssa- tai jäykkäkouristusrokotteita, pyrimme pitämään omassa valmiudessamme. Muut rokotteet saamme yleensä samantien toimipisteidemme vieressä olevista apteekeista, apteekkihintaan.

Matkailu- tai rokotesuunnitelman teon yhteydessä maksat vain vastaanottokäynnin ja rokotteen apteekkihinnan, muuten palkkio rokottamisesta kirjauksineen 15 euroa. Erikoisrokotteet ja suuremmat ryhmät kannattaa varata etukäteen. Katso rokotteiden tarjoushinnat hinnastosivun alaosasta.

Varaa aika rokotuksiin puh. 040 9325440 (hoitaja) tai 0402142207 (ajanvaraus)

Kauden 2020-21 INFLUENSSAROKOTTEET

SAIMME UUDEN ERÄN ROKOTTEITA !

Influenssarokotteita on otettu tavanomaista innokkaammin ja niiden saantia säännöstellään.

Nyt kannattaa tulla meille rokotukseen.

Seuraamme tilannetta ja pyrimme tilaamaan lisää tarpeen mukaan.

Influenssakausi saattaa jäädä tavanomaista vaisummaksi, kiitos varotoimien. Lisäksi aiemmat rokotteet ja sairastetut influenssat antavat suojaa. Ei paniikkia. Riskiryhmät saavat aikanaan rokotetta terveysasemilta. Siihen kai myyntirajoituksilla pyritäänkin.
Influenssarokotuksen kokonaishinta on 35€. Se kannattaa ottaa monesta syystä: Jos saat korkeakuumeisen hengitystaudin, ei tarvitse "arpoa" koronan ja influenssan välillä, vähemmän sairauksia=vähemmän testaustarvetta ja yhtäaikainen influenssa ja korona voi olla todella vaarallinen. Ruuhkien välttämiseksi varatkaa rokotukseen aika hoitajilta

040 9325440 tai 040 2142207 (ark. 8-16) tai
Sähköposti: hoitajat@klinikka1.fi

Työterveyshoitaja Pauliina Ollilainen voi tulla rokottamaan työpaikoille, tällöin lisähinta on 78€/tunti, alkaen 1 tunti.

Riskiryhmiin kuuluvat ihmiset saavat rokotteen ilmaiseksi terveysasemaltaan. Sen osalta seuratkaa terveysasemien tiedoituksia.

Mikäli et ole ottanut rokotetta ja sinulle tulee korkea kuume (39-40), kuiva yskä, lihassärkyjä ja ehkä vatsavaivoja saman päivän aikana, täytyy ensin varmistaa ettei kyseessä ole koronavirus. Influenssaa on myös mahdollista hoitaa täsmälääkkeellä, joka aloitetaan mahdollisimman pian.
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit/laboratorioto...

Influenssakaudella 2020–2021 VaxigripTetra ja FluenzTetra-rokotteiden viruskannat ovat: A/Guangdong-Maonan/SWL1536/2019 (H1N1)pdm09 -kaltainen viruskantaA/Hong Kong/2671/2019 (H3N2) -kaltainen viruskantaB/Washington/02/2019 -kaltainen viruskanta (Victoria-haara)B/Phuket/3073/2013 -kaltainen viruskanta (Yamagata-haara).

Molemmat A-viruskannat ja toinen B-viruskanta (Victoria-haara) on vaihdettu viime kauden rokotteisiin verrattuna. Rokote antaa edelleen suojaa myös sikainfluenssan jälkeläisvirusta vastaan.

Tarkemmin tietoa mm. WHO:n

https://www.who.int/influenza/surveillance_monitor...

ja THL:n sivuilta.

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit/taudit-ja-mik...

Punkkirokotteista, ota yhteyttä jos liikut esim. paljon rannikolla. Hyvä nyrkkisääntö: jos
löydät jatkuvasti punkkeja (esim. koirasi tuo niitä kotiin) tarvitset todennäköisesti rokotteen.

Aikuisten punkkirokotuksen saat nyt Klinikka 1:ltä hintaan 45€.
Lapsia varten soitathan ensin, niin kirjoitamme reseptin rokotetta varten, puh. 040 214 2207. Reseptinkirjoituspalkkio 15 euroa sisältää rokottamisen Klinikka 1:llä.


Rokote suojaa puutiaisaivotulehdukselta, jota esiintyy punkkien levittämänä pääasiassa Ahvenanmaalla, Paraisilla, Simossa, Kemissä ja Lappeenrannassa sekä Raahen ja Kotkan saaristossa. Jos liikut paljon luonnossa näillä paikkakunnilla suosittelemme rokotuksen ottamista. Rokotuksen saat myös ilmaiseksi kunnalliselta puolen, jos asut vakinaisesti tai kesäasunnossa näillä paikkakunnilla. Punkkien levittämiltä taudeilta voi lisäksi suojautua pitkähihaisin ja -lahkeisin vaattein sekä käyttämällä punkkikarkotetta.

Perusrokotussarjaan kuuluu kolme rokotusta. Toinen annos annetaan 1-3 kuukautta ensimmäisen jälkeen. Kolmas annos annetaan 5-12 kuukauden päästä toisesta annoksesta. Rokote antaa suojan puutiaisaivokuumetta vastaan kolmeksi vuodeksi. Sen jälkeen tehosteannosta suositellaan iän ja perussairauksien mukaan 3-10 vuoden välein ( kts. https://thl.fi/…/…/puutiaisaivotulehdusrokote-eli-tbe-rokote).

Lisätietoa rokotteista: https://www.thl.fi/fi/web/rokottaminen/rokotteet

Yhteistyössä Klinikka 1 kanssa:

Myllypuron apteekki http://www.myllypuronapteekki.fi/

Apteekki Bulevardia http://www.apteekkibulevardia.com/