Omatoiminen terveydestä huolehtiminen:

Jos et ehdi lääkäriin tai haluat muuten täydentää tietojasi, on alla luotettavia ja maksuttomia linkkejä omatoimiseen terveydestä huolehtimiseen. Vältä sen sijaan perustamasta terveyttäsi "lööppitiedon"
varaan, usein se joka esittää hulluimman väitteen saa eniten palstatilaa.

Klinikka 1:llä perustamme toimintamme suomalaisiin ja kansainvälisiin hoitosuosituksiin, siksi suosittelemme Sinuakin tutustumaan THL:n sivujen tarjontaan. Lähtökohtaisesti THL:n suositukset= Klinikka 1:n suositukset. Samalla antamamme hoito ja neuvot ovat yhteneväiset julkisen terveydenhuollon kanssa. Suositukset antavat yleisiä suuntalinjoja; ihminen on yksilö ja hoito tulee aina räätälöidä tilanteeseen sopivaksi. THL:n sivuilta saat kuitenkin tutkittua tietoa esimerkiksi
siitä miten kolesteroli vaikuttaa terveyteesi tai miksi oikeasti kannattaisi lopettaa tupakointi! Katsokaa näiltä sivuilta myös ajantasaiset ohjeet vaikkapa diabeteksen tai mielenterveyden hoitoon
liittyen:

https://www.thl.fi/fi/aiheet

Mikäli olet kiinnostunut hivenaineiden ja vitamiinien saannistasi, täytä edes yhden päivän, mielellään viikon ajalta, ruokapäiväkirja. THL:n ilmainen ohjelma laskee ravintoainesaannin ja vertaa sitä suosituksiin.

https://fineli.fi/fineli/fi/index

Selkävaivoissa hyviä jumppaohjeita saa Selkäliiton sivuilta:

http://selkakanava.fi/

Alaselän jalkoihin säteilevän kivun hoitona kannattaa taivuttaa selkää taaksepäin ja työntää lantiota eteen. Olla mieluummin vatsallaan kuin selällään. Ohessa hyvä video asiasta:


Yleensäkin kannattaa käydä katsomassa aina kyseisen sairauden potilasjärjestöjen sivut, kuten esimerkiksi astma-, diabetes-, reuma-, sydän-, mielenterveys- ja syöpäjärjestöjen sivut.

Parisuhdeongelmissa hyvä linkki: http://www.vaestoliitto.fi/parisuhde/

Lasten koulu- ja perheongelmissa: http://www.fammi.fi

Koululaisten kannattaa olla yhteydessä koulun omaan psykologiin.

Sähköinen terveystarkastus: Mitä juuri sinun kannattaa tehdä parantaaksesi terveyttäsi ja
elämänlaatuasi ? Voit tehdä ilmaiseksi Duodecim lääkäriseuran sähköisen terveystarkastuksen, joka antaa myös neuvoja antamiesi tietojen pohjalta.

https://star.duodecim.fi/star/