Turvatoimet Klinikka 1:llä koronavirusepidemian aikana

Turvallisuussuunnitelma oli ja otetaan täysimääräisesti käyttöön jos epidemiatilanne vaatii, muulloin soveltuvin osin. Tällä hetkellä pyrimme minimoimaan odotustilassa olevan henkilömäärän, mutta siihen pääsee nyt useampi henkilö (yleensä 1-3), säilytä turvaväli ja käytä hengityssuojainta. Voit pyytää henkilökuntaa lisäämään turvatoimia kohdallasi. Koronavirusepäilyjä emme ota vastaanotolle, vaan pienessäkin epäilyssä (esim. yskä) ohjaamme ensin koronatestiin julkiseen näytteenottopisteeseen. Tämän jälkeenkin hoidetaan kaikki flunssaoireiset potilaat suojavarustuksessa ja erossa muista potilaista.

1) Hoidamme kaiken minkä voimme etänä.

Ensin varmistamme etäyhteyden ottajan henkilöllisyyden vahvalla tunnistustekniikalla. Tapoja on useita, joista valitaan kulloinkin asiakkaalle sopivin. Kaikki tunnistustavat perustuvat joko kuvallisiin asiakirjoihin kuten passiin tai yleisesti käytettäviin sähköisiin tunnistustapoihin.

Klinikka 1 ei koskaan pyydä sinua antamaan pankkitunnuksiasi meille puhelimessa, tai edes missään Klinikka 1 verkkopalvelussa.

Emme pyydä tekemään mitään Klinikka 1 ohjelma-asennuksia tai vaadi käyttämään jotain Klinikka1:n omia aplikaatioita.

Yhteystapoina on yksityishenkilöille puhelinpalvelu 0600-01010 tai varattu etähoitoaika työterveysasiakkaille, jolloin me soitamme potilaalle. Molempiin saadaan videoyhteys todella helposti, asiakas menee vain "Päivystävä puhelin"- sivulle ja klikkaa lääkärikohtaista linkkiämme. Yhteys muodostuu suoraan käyttäen Firefox tai Google Chrome selainta. Ei tietokoneviruksia tai vakoiluohjelmia koneeseesi!

2) Jos asiaa ei voida hoitaa etänä, mietimme muita tapoja: esim. lähete sairaalaan, laboratorioon, tai vastaanottokäynti Klinikka 1:llä. Pandemian aikana teemme kuitenkin kaikkemme ettei potilaiden tarvitse altistua edes terveydenhoitohenkilökunnalle. Alla on tietoa saapumisesta Klinikka 1 tiloihin, jos epidemiatilanteessa rajoituksiin taas päädytään.

Ennen kuin pääset edes yleisiin käytävätiloihin tarkistetaan kuka olet ja millä asialla liikut. Paina summeria ja sinuun otetaan sisäpuhelin yhteys. Erityisesti jos epäillään tarttuvaa tautia kuten koronavirusta mietitään hyvin tarkkaan menettelyt. Tarvittaessa varustaudumme suojaimilla ja katsomme etteivät muut asiakkaat altistu.

Seuraavaksi saavut sisäovellemme. Päästämme aulaan tarvittaessa vain yhden henkilön kerrallaan maan koronatilanteesta riippuen.

Aulatilamme on eristetty muusta lääkäriasemasta.

(Pia kurkistaa kuvassa polykarbonaatti-plexin takaa. Siksi hän ei tarvitse suojavarusteita tässä vaiheessa).

Tässä tarkistetaan henkilöllisyys ja mm. osoitetiedot ja saat salaiset tunnistetiedot, joita voit käyttää etäpalveluissamme. Tässä tarkistetaan taas uudelleen käynnin syy. Mahdollisesti asia voidaan hoitaa ruudun läpi menemättä aseman muihin tiloihin, joita varjellaan koronavirukselta.

Esimerkiksi ihottuma voidaan katsoa jo tässä vaiheessa, tai mitata verenpaine jne. ilman että potilas ja hoitaja/lääkäri on missään vaiheessa samassa tilassa. Jos potilasta joudutaan tutkimaan enemmän, puetaan suojavarusteet henkilökunnalle ja potilas saa myös tarvittavan suojauksen.

Klinikka 1 pyrkii olemaan aivan huippulääkäriasema myös mitä tulee turvalliseen asiointiin.

Mikäli keksit mitään parannuksia ylläoleviin turvaohjeisiin, kerro meille ja yritämme tehdä asioinnista Klinikka 1:llä vieläkin turvallisemman!