UUTISET

Ensiapukursseista

julkaistu 16.3.2019

Selvitämme parhaillaan kiinnostusta ja kysyntää EA-kursseille. Lähinnä 4 tunnin hätäensiapu kurssille tai tarvittaessa laajemmillekin kursseille. Kursseja voitaisiin järjestää iltaisin 17-21 Metropolia-ammattikorkeakoulun kanssa tai Klinikka 1 tiloissa. Voimme järjestää myös räätälöityjä kursseja yrityksille. Alustava hinta-arvio olisi 80-100 euroa/henkilö. Joudumme hankkimaan kouluttajan ulkopuolelta, joten tarvitaan 10 sitovaa ilmoittautumista, jotta kurssi voidaan järjestää. Kiinnostuneet voivat laittaa viestin sähköpostiimme vastaanotto@klinikka1.fi ja mikäli kiinnostuneita on tarpeeksi ilmoitamme kurssista tässä ja paluuviestillä.

Vaihtoehtoisesti tarjolla on jatkuvasti mm. SPR:n järjestämiä kursseja, joille voi tietysti mennä.


Ultraäänitutkimukset Klinikka 1:llä

julkaistu: 10.02.2019 9:22

Meille on hankittu uusi UÄ-laite (GE-S8) Myllypuroon ja sen ansiosta pystyy radiologimme Eero Puntila tekemään viimeisimmätkin nykystandardit täyttäviä UÄ tutkimuksia Myllypurossa (ke ja to). Eero Puntila pitää samalla myös vastaanottoa yleislääkärinä.

Kaikki UÄ-tutkimuksemme on hinnoiteltu Myllypuron lääkäriasemalla niin, että asiakkaan maksama hinta on vain 112 euroa (123-149 euroa ennen Kela-korvausta). Rintojen UÄ toistaiseksi vain 70 euroa (88 euroa ennen Kela-korvausta). Kela-korvauksen voi saada vain sairauden tai sen
epäilyn vuoksi tehtävästä tutkimuksesta. Esim. jos tutkitaan kyhmyä tai kiputilaa saa korvauksen asianmukaisella lääkärin lähetteellä, mutta terveystarkastuksena tai seulontamielessä tehdystä tutkimuksesta joutuu maksamaan koko hinnan.


Ultraäänitutkimuksista on myös omat sivut.

Influenssa kausi jatkuu yhä

julkaistu: 3/2019

Influenssaa on liikkeellä koko maassa. Suurin osa meille tulleista "flunssa"-potilaista sairastaa kuitenkin jotain "tavallista" flunssaa (rino-, adeno-, korona- ja RS-viruksia) tai vatsatautia (noro-virus).

Jos sinulle tulee nopeasti nouseva kuume 39-40 astetta ja kovat yleisoireet (yskä, lihaskivut, väsymys, vatsaoireita) saattaa sinulla olla influenssa tai muu vakava sairaus. Ota silloin yhteyttä lääkäriin. Heti alussa aloitettu influenssalääkitys vähentää oireita ja lyhentää sairausaikaa. Muuten influenssa hoidetaan samalla tavalla kuin muutkin: lepo, runsas juominen, oireenmukainen lääkitys ja jälkitautien kuten poskiontelo- tai bakteerien aiheuttaman keuhkoputken tulehduksen hoito.

Klinikka 1 antoi syksyllä noin 160 influenssa rokotetta, jatketaan niitä taas ensi syksynä (nyt rokotteet jo lopussa). Rokotus ei anna täydellistä suojaa, mutta jos tauti tulee siitä "läpi" se on yleensä selvästi lievempi. Yli 65-vuotiaille ja perussairauksia, kuten diabetes, syöpä, keuhko- tai sydänsairaudet tai immunopuolustuksen alenemaa sairastaville suosittelemme lisäksi pneumokokki-rokotetta. Kaikki Suomessa myytävät rokotteet saa meiltä apteekkihintaan + 15 euron rokotteenanto/reseptipalkkio.