Klinikka 1:ltä voi saada koronavirus vasta-ainetestin, mutta olemme lisäksi sopineet mahdollisuudesta järjestää pcr-pohjaiset koronavirustestit omille työterveysasiakkaillemme yhteistyössä lääkäriasema Aavan ja Mehiläisen kanssa. Tällä sivulla ohjeet Mehiläiseen.

Jos julkinen testaus on ruuhkautunut, työterveysasiakkaamme voi olla meihin yhteydessä puhelimitse ja lääkäri arvioi koronavirustestin tarpeen puhelimitse tai etävastaanotolla. Työnantajan luvalla työterveyslääkäri voi tehdä lähetteen ja maksusitoumuksen koronavirustestiin Aavaan tai Mehiläiseen.

Hoitovastuu on Klinikka1:llä ja kaikissa koronatestaukseen ja hoitoon liittyvissä kysymyksissä tulee olla yhteyksissä Klinikka1:n vastaanottoon.

Mehiläisen osalta lääkärimme, tällä hetkellä Esa tai Pia, tekee lähetteen Mehiläisen palveluportaaliin, minkä jälkeen työntekijä voi hakeutua Mehiläisen testipisteeseen seuraaville Mehiläisen Express-asemille Helsinki Hernesaari Express ja Helsinki Messukeskus Express. Testituloksesi ovat nähtävissä OmaMehiläisessä heti, kun ne valmistuvat, express asemilla jopa 6 tunnissa. Testattavan tulee hankkia itselleen OmaMehiläisen tunnukset.

Laskutamme testin normaalin työterveyslaskun yhteydessä työnantajilta. Hinnaksi tulee Mehiläisen testin hinta 249 € ja lisäksi meidän normaalit vastaanottokulumme, joiden yhteydessä selvitetään oireet, testauksen tarve, sairauslomat ja tarvittava hoito. Hoitovastuu on Klinikka1:llä ja kaikissa koronatestaukseen ja hoitoon liittyvissä kysymyksissä tulee olla yhteyksissä Klinikka1:n vastaanottoon.


Jos koronatesti on positiivinen

Mehiläisen epidemiahoitaja lähettää tiedon positiivisesta tuloksesta Klinikka1:lle, olemme yhteydessä potilaaseen ja sovimme jatkoista sekä teemme tartuntatuti-ilmoituksen THL:lle.Epidemiahoitaja on myös yhteydessä potilaaseen. Hän aloittaa tartuntajäljityksen, tekee

ilmoituksen sh-piiriin ja kotikunnan tartuntavastaaville, jotka ottavat potilaan eristys- ja karanteeniasiat välittömästi hoitoon. Näistä toimista tulee Mehiläisessä 38 € lisähinta

Toimintaohje testiin saapuvalle

Tarvitset koronatestiin aina lähetteen, ilman lähetettä ei tutkimukseen voi tulla. Lähetteen testiin saat Klinikka 1:ltä (vain Klinikka 1 työterveysasiakkaat). Express-testiasema toimii ilman ajanvarausta, joten voit tulla testiasemalle aukioloaikojen puitteissa.

Testiasemalle saapuessasi seuraa testauspisteelle johtavia opasteita ja ilmoittaudu kontin luukulla numero 2. Ilmoittautumisen jälkeen jää odottamaan näytteenottajaa omaan autoosi merkitylle pysäköintialueelle.

Kävellen tai pyörällä saapuessasi jää odottamaan testipisteen läheisyyteen merkitylle paikalle henkilökuntaamme ilmoittautumista varten.

Ajoittain testiasemalle kertyy ruuhkaa, joten varaa näytteenottoon hyvin aikaa. Jonottamiseen on hyvä valmistautua varaamalla juomaa ja pientä evästä mukaan. Akuuttien jonotilaiteiden välttämiseksi suosittelemme hyödyntämään drive-in-testausasemiemme aukioloaikoja

laajasti, jos se tapauksessasi on mahdollista.


Tulosten saaminen

Express-testiasemalla otettujen näytteiden tulokset valmistuvat keskimäärin kuudessa tunnissa. Kello 16 mennessä otettujen näytteiden tulokset valmistuvat saman vuorokauden aikana. Joskus näytteille tarvitaan uusinta-analyysi (noin 2 % näytteistä), ja tällöin tuloksen valmistuminen kestää 3-4 tuntia edellä mainittua pidempään. Saat testin tulokset suoraan OmaMehiläiseen. Jos testitulos on positiivinen, saat tartunnanjäljityskyselyn digitaalisesti sekä soiton, jossa annamme jatkohoito- sekä karanteeniohjeet. Jatkohoito-ohjauksen hinta on 38 €.